Séta közben lemarad a kutyus? Utálja a lépcsőt, esetleg biceg? Valószínűleg fájnak az izületei. Szerencsére ez a betegség jól kezelhető, a kutya közérzete javítható.Mennyivel egyszerűbb lenne minden, ha kedvencünk beszélni tudna. De sajnos nem tud. Így azt sem tudja elmondani, ha fájdalmas a szaladgálás, vagy az, ha fel kell menni a lépcsőn. Ezért nekünk kell felismerni a fájdalom első jeleit, például azt, hogy nem szívesen mozog.

A kedvetlenség, a bicegés vagy a sántítás is az izületgyulladás (osteoarthritis) kezdeti tünete lehet. Fontos a korai felismerés és gyógyítás. Lássuk, mik az árulkodó jelek!

 • A kutya vonakodik a sétától, a kocsiba való beugrástól, a lépcsőjárástól, ugrálástól vagy játéktól
 • Biceg vagy sántít
 • Séta közben lemaradozik
 • Fekvő vagy ülő helyzetből nehezen áll fel
 • Fájó testrészét nézegeti, nyalogatja
 • Simogatáskor nyüszítéssel, ugatással jelzi a fájdalmat
 • Személyisége megváltozik, túl csendes vagy agresszív lesz és ellenáll az érintésnek
 • A hideg, a hirtelen időjárás-változás, vagy a több mozgás a tüneteket súlyosbítja és jobban felismerhetővé teszi
 • A tünetek reggel súlyosabbak, majd lassan az izület bejáródik

Ha bármelyik tünetet észleljük kutyánkon azonnal vigyük állatorvoshoz. Hiszen az izületgyulladás épp annyira fáj ebünknek, mint nekünk, embereknek! A gyors felismerés azért is fontos, mert minél korábban derül fény a problémára, annál könnyebben és hatékonyabban gyógyítható.

Az izületgyulladás kezelése

Megfelelő diétával elérhetjük, hogy a kutya ne legyen annyira túlsúlyos, hogy az már izületeinek rovására menjen. Az izületgyulladások által okozott folyamatos fájdalom tüneti kezelést igényel, azaz gyulladás- és fájdalomcsillapító készítménnyel kezeljük az állatot. Ha a kutya nem érez fájdalmat, sokkal jobb lesz a közérzete, és életminősége is javul. Az állat mozgásának javulását pedig szakember által megmutatott gyakorlatok elvégeztetésével gyorsíthatjuk.

Rimadyl és Nutradyl, a tökéletes párosítás

Rimadyl ízesített, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatású nem-szteroid gyógyszer, amely porcvédő hatással is rendelkezik. A Rimadyl finom, gyors és egyszerű megoldás a gazdinak és kedvencének egyaránt az izületi elváltozások (arthrosisok) mindennapos kezelésére. A Rimadyl alkalmazásának további előnyei:

 • A kutyák önként, azonnal elfogyasztják, akkor is, ha nem táplálékba keverve kapják!
 • A megfelelő terápiás dózis biztonságosan ellenőrizhető!
 • A tulajdonosok szerint az ízesített tablettát könnyebb alkalmazni, mint a szuszpenziót!
 • Gyors fájdalomcsillapítás és gyulladásgátlás!
 • Igazoltan porcvédő hatású! 
 • Biztonságosság a hosszan tartó adagolás során is!

 

Nutradyl olyan táplálékkiegészítő, amely Rimadyllal egyidejűleg alkalmazható. A porc számára fontos anyagok révén biztosítja a kutya izületi porcának tartós egészségét. A Nutradyl az új-zélandi zöldkagyló kivonatából származó, az omega-3 csoportba tartozó, többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek segítenek az igénybevett és fájdalmas izület mozgékonyságát fenntartani és az izület tartós egészségét biztosítani.

A glükózamin és kondroitin a glükoz-aminoglikán (GAG) szintézis előanyagai. Ha a Nutradylt a Rimadyl tablettával együtt adjuk, a GAG-aktivitás fokozódik. A Nutradyl előbb említett fontos hatóanyagait a Perna cabaliculus új-zélandi zöldkagylóból hideg eljárással vonták ki, ezzel megőrizve az alkotóelemek értékes összetevőit.

 

A Nutradyl tabletta alkalmazásának előnyei:

Az izületgyulladások hatékonyan megelőzhetők például gyorsan növő fajták, fokozott mozgásigényű és nagytestű kutyák esetében. A készítmény a Rimadyllal együtt a már kialakult izületgyulladások kezelésére is alkalmas.

Ha a Nutradyl tablettát a Rimadyl ízesített tablettával együtt adjuk, akkor gondoskodunk a porc szintéziséhez kulcsfontosságú alapanyagokról. Így a Rimadyl porcvédő hatása fokozottan érvényesül. Ráadásul a Rimadyl ízesített tablettával együtt alkalmazva a Nutradyl tabletta fele dózisban elegendő.